Tänk så mycket man kan sakna……våren och solen, på vintern…..snön o de levande ljusen, på sommaren……barnens skratt när det inte är hemma……ens eget skratt…..ohämmad o vild….som i tonåren……vad gör man av all denna saknad???

Man kan sakna platser….jag saknade Mexico så oerhört mycket under alla år jag bodde på fastlandet…..men inte alls sen jag flyttade till Gotland….märklig företeelse…..hmmmm

Däremot saknar jag ALLTID stranden när jag inte befinner mig på den….o havet när jag inte sett det på länge…..som nu….jag är så sällan i Visby numera…..då såg jag havet varje dag….nu har det inte hänt på länge…..

På mina lunchpromenader brukade jag tänka hur lyckligt lottad jag är att få bo på en ö, så att det aldrig var långt till havet……så härligt att får känna havsdoften tidigt på morgonen….mitt på dan och på kvällen….att få njuta av en enastående solnedgång när man skulle åka hem…..en ”fristad” mellan alla måsten…..så underbart det var……och är….jag bor ju ännu kvar på den mest underbara ön…..(näst efter Hawaii-öarna förstås) i världen…..ändå är det emellanåt så förbannat….svårt att ta sig till vattnet…..inte på sommaren dock…..

Tillbringade många underbara dagar på stranden förra året……mmmmmm…..minnen……ja, så var vi tillbaks till början….saknad….minnen…..inte riktigt samma, nä jag vet….men på samma spår liksom, eller hur??

Just nu saknar jag motivation…..men jag har inspiration…..idag har jag bakat 4 satser morotskaka!!!! Hahahahaha…..jag rev 4 morötter o tänkte se vad det räckte till….så det blev två satser morotsmuffins, en morotskaka och en glutenfri sådan……den glutenfria blev inte så lyckad då det mesta av smeten rann över i ugnen….men skam den som ger sig……ska prova en gång till inom en snar framtid…..just nu står 4 limpor solrosbröd i ugnen…..mmmmm….att baka är att skapa i min bok…..jag är kreativ o avslappnad när jag bakar…..

Nu väntar en grötmiddag…..mmmm…..det gäller att göra det enkelt för sig också, eller hur?

På återseende/skrivande……

Tjillevippen!

Det har gått veckor sen jag skrev det ovanstående!!! Det skrev jag den 8:e februari idag är det den 1:a mars!!!!!

Under dessa veckor har jag kommit fram till varför jag haft skrivkramp……min främsta musa har varit frånvarande…..märkligt hur vissa människor kan trigga oss på ett eller annat sätt…..ännu en form av saknad…..ännu en person att sakna…..

När jag inte förmått att skriva fattade jag inte vad det var för fel….inte förrän HON dök upp i mitt nätverk igen fattade jag…..HON inspirerar mig att skriva om allt och inget….att sätta mina tankar på pränt….HON skriver så vackert, finurligt och inspirerande själv…..varje dag….flera gånger om dan….och HON får så mycket respons….det är alltid så härligt att se vad HON har att komma med varje dag….o läsa vad hennes vänner tycker o tänker…..jag beskrev känslan jag får inför att läsa hennes senaste inlägg med känslan jag hade som barn och till viss del ännu har som vuxen inför julaftonsnatten…..Då vi firar jul natten mellan 24:e och 25:e i Mexico så är det den tiden på dygnet som ger mig pirr i magen….och att vakna den 25:e och rusa till fönstret för att se vad Santa Claus kommit med…..den känslan av förväntan känner jag inför hennes inlägg……som en liten julklapp….något att längta efter och se fram emot när man går till sängs….TACK DU VACKRA FÖR DINA UNDERBARA INLÄGG!

Egentligen saknar jag inget…..inte materiellt i alla fall….jag har tak över huvudet….mat i magen….kläder på kroppen…skor på fötterna….det är varmt i huset….så på det planet är allt frid o fröjd….eller ja….inte kris…..

Jag saknar en inkomstbringande sysselsättning med mål och mening…..jag saknar kollegor….saknar någonstans att vara och kanske t o m vara behövd där emellanåt…..saknar att lära mig nåt nytt……pirret och nervositeten av att vara ”den nya”……

Men det går ingen nöd på mig….inte än….jag måste bara bestämma mig för vad jag vill syssla med…..känns som att jag har så många val och jag är rädd för att göra fel val…..att ta beslut har inte varit min starka sida alla gånger…..så rädd att jag ska ångra mig längre fram….den delen av mig, den försiktiga, är så stark…..den skulle jag vilja sakna nån gång…..